MART VISSER

BEYOND CONTEXT

SERVICE AREA

full service productie for Mart Visser

Een in het extreem genomen voorbeeld. Een voormalige bankgebouw in hartje Amsterdam aan de Herengracht ombouwen tot een tijdelijk museum met kunst en haute couture. Plafonds, vloeren, vloerbedekking, deuren, en zelfs hele toiletgroepen werden eruit gesloopt om plaats te maken voor een tijdelijke bar, presentatiemateriaal, licht en geluid. Nieuwe plattegronden, event vergunningen, en brandveiligheidcertificaten werden verzorgd in samenwerking met de gemeente. Alles om in een maand tijd een prachtige beleving neer te zetten met alle event faciliteiten die nodig zijn voor grote ontvangsten. ‘Beyond Context’ van Mart Visser toonde de ultieme synergie tussen de drie disciplines Haute Couture, prêt-a-porter en Artwork op de bijzondere locatie The Artesia. 

In het centrum van Amsterdam werd het monumentale grachtenpand ‘The Artesia’ getransformeerd tot een tijdelijk museum. Rauwe, kaalgeslagen ruimtes contrasteerden met statige stijlkamers. Een nieuw en ideaal decor voor de presentatie van mode en kunst. Daarbij plaatste  Mart Visser zich buiten zijn eigen context en kon de bezoeker een rondgang door zijn creatieve brein maken. Licht, beweging, beeld, muziek en geur zorgden voor een optimale beleving. 

The Artesia was het voormalige hoofdkantoor van GE Artesia Bank en was tot 2016 in gebruik. Deze historische monumentale grachtenpanden aan de Herengracht werden na Beyond Context door REB Projects getransformeerd tot grote gelijkvloerse woningen aan de gracht. Op het moment dat na het tijdelijk museum het laatste schilderij het pand verliet stonden de bouwvakkers voor de deur om de boel volledig te renoveren naar luxe appartementen. Het was een groot succes met ruim 8.000 bezoekers tijdens 45 zakelijke evenementen, en 30 museumdagen.

RUIM 8.000 

BEZOEKERS,

45 EVENTS en 30 MUSEUMDAGEN

    © 2018 by Creative Avenue B.V.

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon